Kamp kapoenen - welpen - wolven

Dag beste ouders, dag coolste scouties

Hopelijk zijn jullie rond en gezond en staan jullie te springen van enthousiasme, want: WIJ GAAN OP KAMP! De overheid heeft gisterenavond beslist dat de jeugdkampen mogen doorgaan, mits we ons houden aan de bubbel van 50. Omdat we niet kunnen voorspellen met hoeveel we zullen zijn, splitsen we ons voorlopig op volgens tak, dat wil zeggen drie bubbels (kapoenen, welpen en wolven). Wij hebben momenteel nog geen zicht op alle regels, maar geven de eerste aanzet alvast mee. Wij geven de belangrijkste updates zeker aan jullie door, maar je kan ze ook volgen op de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen via https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/corona/de-zomerkampen.

In bijlage vinden jullie de kampuitnodiging met praktische zaken die elk jaar nodig zijn en het kampthema van dit jaar! Jullie vinden ook een bijlage met daarin alle corona-maatregelen die wij moeten en zullen nemen. Zijn daar nog vragen over? Geef ons gerust een seintje! Wij doen ons uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

In principe houden wij steeds fysieke kampinschrijvingen, maar aangezien fysiek samenkomen er voorlopig niet inzit, doen we het via de digitale weg. Wil jullie kind graag mee op kamp? Stuur ons een mailtje via julie.demaere@icloud.com (kapoenen), lauren.demaere@gmail.com (welpen) of sofie.smet98@hotmail.com (wolven). Indien je vragen, opmerkingen of suggesties hebt, kan je terecht bij scoutsthomas@outlook.com.

Jullie kind is officieel ingeschreven als jullie volgende stappen hebben genomen:

• Jullie hebben de kampprijs overgeschreven. Voor wolven bedraagt dat 125 euro, voor kapoenen en welpen bedraagt dat 100 euro. Overschrijven doe je als volgt:

Voornaam lid – achternaam lid – tak – kawelvenkamp 2020
Rekeningnummer: BE57 1030 1296 5635

• Jullie hebben de medische fiche (steekkaart) online ingevuld. Wij hebben deze gegevens reeds op papier, maar omwille van de unieke situatie vraagt Scouts en Gidsen Vlaanderen ons om alle gegevens te laten checken voor vertrek. Omdat we dat dus niet fysiek kunnen organiseren, vragen we jullie om de medische fiche online in te vullen. Jullie vinden de handleiding in bijlage. Moesten jullie problemen ondervinden, mail naar scoutsthomas@outlook.com of bel even naar Flore via 04 73 21 82 58.
  • Jullie namen de bijlage met alle maatregelen door en gaan akkoord met de inhoud. Wij moeten van Scouts en Gidsen Vlaanderen benadrukken dat de verantwoordelijkheid bij jullie als ouder ligt indien jullie kind mee op kamp gaat. Wij als leiding doen ons best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, maar kunnen helaas geen garantie bieden. Wij kunnen aldus niet verantwoordelijk worden gehouden. Door een inschrijvingsmail te sturen naar de verantwoordelijke leiding gaan jullie hiermee akkoord.

Wij hopen van harte dat iedereen mee kan en wil gaan. De leiding staat alvast te springen! Intussen hebben wij ons kamp grondig voorbereid en maken nu de nodige aanpassingen om op kamp te trekken. Dat houdt in dat we veel handzeep, papieren handdoeken en afwasmiddel bestellen en op zoek gaan naar manieren om onze bubbels zo goed mogelijk te laten werken. De kapoenen en welpen beschikken elk over een eigen slaapzaal en ook de eetruimte kan in principe zodanig ingericht worden dat er voldoende afstand is tussen beide bubbels. Uiteraard eten we gewoon buiten bij mooi weer. De wolven zitten hoe dan ook wat afgezonderd van de kapoenen en welpen met een eigen eetshelter en eigen slaaptenten. De wolven gingen in principe op kamp met het openbaar vervoer omdat we ouders geen twee keer naar Kwaadmechelen willen laten rijden. Heb je daar vragen of opmerkingen over, geef dan een seintje aan de wolvenleiding via sofie.smet98@hotmail.com.

We trachten intussen het kampterrein in te delen in zones voor elke groep, in de mate van het mogelijke (dat zal vooral op voorkamp afgesproken worden). Verdere afspraken en maatregelen kunnen jullie lezen in bijlage. Al deze informatie is ook terug te vinden op de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Het zijn unieke omstandigheden om op kamp te vertrekken, dat beseffen we allemaal. Wij hopen dat we voldoende informatie en duidelijkheid hebben kunnen bieden. Wij hopen ook van harte dat alle kinderen die van plan waren om mee te gaan, ook effectief meegaan. We gaan een speciaal maar toch een wederom zalig kamp tegemoet!

Laten jullie ons zo snel mogelijk iets weten (liefst voor 1 juni)?

Wij staan alvast paraat, zoals dat echte scouts betaamt!

Stevige linker(ellenboog)

Julie, Loeka, Sam, Femke, Benjamin, Mare, Lauren, Sofie, Liam, Jonas en Flore

Ps: In bijlage vinden jullie ook een cryptische boodschap… Kunnen jullie hem ontcijferen?

/sites/scoutsklein-sinaai.scoutsgroep.be/files/wysiwyg/users/Sofie/Coronakamp_kawelven2020/kampuitnodiging-galaxykamp-2020.pdf    (--> Kampuitnodiging)

/sites/scoutsklein-sinaai.scoutsgroep.be/files/wysiwyg/users/Sofie/Coronakamp_kawelven2020/alientekst.pdf      (--> Cryptische boodschap)

/sites/scoutsklein-sinaai.scoutsgroep.be/files/wysiwyg/users/Sofie/Coronakamp_kawelven2020/coronamaatregelen_kamp.pdf      (--> Belangrijke info maatregelen corona)

/sites/scoutsklein-sinaai.scoutsgroep.be/files/wysiwyg/users/Sofie/Coronakamp_kawelven2020/handleiding_ouders_steekkaart.pdf     (--> Handleiding online steekkaart)