Overgangsweekend 2020

Jin

Dag beste ouders, dag coolste scouties


Hopelijk zijn jullie rond en gezond en staan jullie te springen van enthousiasme, want: DE SCOUTS GAAT WEER VAN START! In principe heeft iedereen intussen een inschrijvingsmail van de takleiding ontvangen (indien dat niet zo is, geef dan zeker een seintje). Niet alleen de zondagse activiteiten kunnen doorgaan, ook de jaarlijkse overgang zal plaatsvinden. HOERA! We willen hier wel alvast de opmerking maken dat wij afhankelijk zijn van de plaatselijke kleurencode. Indien Stekene rood zou kleuren op de kaart, zullen wij de overgang alsnog moeten schrappen. Uiteraard brengen wij jullie in dat geval meteen op de hoogte.


Hoe zal de overgang er dit jaar uitzien?


Onze jaarlijkse overgang zal er dit jaar een beetje anders uitzien. Omdat we met net iets te veel zijn – veel te veel – splitsen we het weekend op. Van vrijdag 18 september tot zaterdag 19 september zijn de kapoenen, welpen en wolven welkom. We doen dit opnieuw met tijdsintervallen van een halfuur. Oudere takken, m.u.v. de jin die meedoen aan het toneel, blijven dan verplicht weg van het terrein. Van zaterdag 19 september tot zondag 20 september is het de beurt aan de oudere garde en verwelkomen we de jong-givers, givers en jin om hun overgang te volbrengen.


Wij verwachten dat de kinderen bij aankomst op de scouts reeds een avondmaal genuttigd hebben en niet vroeger aankomen dan het aangewezen uur. Als er een broer of zus in een oudere tak zit, zullen we jullie geduld toch op de proef moeten stellen. Broer of zus zal even moeten wachten in de auto tot het voor hem of haar tijd is om aan te komen.


Wat neem je zeker mee (en wat niet)?


- Veldbed, matje of matras (veldbed enkel voor kapoenen en welpen)
- Slaapzak, kussen, knuffel en pyjama (eventueel extra dekentje)
- Scoutskledij (uniform is niet verplicht!)
- Kledij die vuil mag worden (voor overgang zelf)
- Regenkledij
- Tandenborstel en tandpasta
- Zaklamp
- 2 badhanddoeken en washandje
- Propere kledij (voor na de overgang)
- Voldoende ondergoed en sokken!
- Zak voor vuile was
- Drinkbus


Wij geven nog enkele tips. Kenteken alle kledij en schoenen van het kind! Dat bespaart iedereen heel wat opsporingswerk. Gaat je kind voor de eerste keer naar de scouts of is er soms wat moeite met het samenstellen van een outfit, maak dan aparte outfits klaar en steek die in aparte zakjes.


Alle kinderen onder de 12 jaar (kapoenen, welpen en wolven) hoeven geen mondmasker mee te nemen, maar dat mag natuurlijk altijd. Iedereen die ouder is dan 12 jaar (jong-givers, givers en jin) zijn verplicht een mondmasker op zak te hebben en te dragen waar nodig. Deze regels zullen op de overgang zelf met de leden worden afgestemd.


Voorbije kampen hebben wij wat last ondervonden met het meegeven of opsturen van snoepgoed. Bij deze vragen wij vriendelijk om dat achterwege te laten en ons zo heel wat moeilijkheden te besparen. Wij voorzien voldoende lekkers voor de kinderen! Vinden we toch snoepgoed of andere, kan de leiding er eens lekker van smullen.


We willen benadrukken dat een drinkbus echt een must is (ook tijdens de zondagse activiteiten). In andere omstandigheden laten wij de kinderen wel eens drinken van eenzelfde kan, maar dat is onder deze omstandigheden uiteraard geen optie. Neem daarom zeker een drinkbus mee die je altijd bij de hand kan houden. Heb je geen drinkbus? Wij hebben gloednieuwe scouts Thomas drinkbussen! Als je er graag een wil, stuur dan een mailtje naar jouw leiding.


Ook willen we benadrukken dat deze unieke situatie niet wil zeggen dat er plots meer bagage mee moet genomen worden, probeer die dan ook zoveel mogelijk te beperken. Op die manier is er meer ruimte voor de kinderen zelf in de tent.


Mijn kind gaat naar de overgang. Wat doe ik (en wat niet)?


Het afzetten van de kinderen gaat als volgt:
- Ouders dragen verplicht een mondmasker.
- Ouders troepen niet samen.
- Ouders betreden het terrein niet.
- Ouders laten de bagage achter op de plaats die de leiding aanduidt.
- Van zodra de kinderen gearriveerd en geïnstalleerd zijn, overlopen wij met hen alle maatregelen en doen wij een rondje op het terrein.


Het ophalen van de kinderen verloopt als volgt:
- Ouders betreden het terrein niet (er is helaas geen show). Als je graag scoutskledij of andere toebehoren wou aankopen, kan je ons op voorhand een seintje geven via de website. Later deze week zal er meer info worden vrijgegeven.
- Ouders troepen niet samen.
- Ouders dragen een mondmasker.
- De kinderen mogen samen met ouders de bagage naar de auto brengen. De bagage zal per tak bijeengelegd zijn.


Wij herhalen dat wij als leiding geen garanties kunnen bieden en geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot COVID-19. Wij zullen echter ons uiterste best doen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Er zullen duidelijke pijlen en zones aangeduid zijn waar je als ouders/kapoen/welp/… al dan niet mag lopen. Wij vragen jullie vriendelijk om deze richtlijnen te volgen.


Komt jullie kind graag naar de overgang en heb je nog niks laten weten aan de leiding?
Stuur ons een mailtje via kapoenenscoutsthomas@outlook.com, welpenscoutsthomas@outlook.com, wolvenscoutsthomas@outlook.com, jonggiversscoutsthomas@outlook.com, giversscoutsthomas@outlook.com of jinscoutsthomas@outlook.com.


Indien je vragen, opmerkingen of suggesties hebt, kan je terecht bij scoutsthomas@outlook.com.


Jullie kind is officieel ingeschreven als jullie volgende stappen hebben genomen:


- Jullie hebben de prijs van 15 euro overgeschreven voor de overgang. Dit jaar bedraagt de prijs iets meer omwille van de nodige maatregelen die we moeten treffen met betrekking tot corona. Zo huren we onder andere extra wc’s, voorzien we voldoende hygiënisch materiaal en schaffen we extra mondmaskers aan.
Overschrijven doe je als volgt:
Voornaam lid – achternaam lid – tak – overgang 2020 Rekeningnummer: BE57 1030 1296 5635


- Jullie hebben de medische fiche (steekkaart) online ingevuld zoals gevraagd bij inschrijving.


- Jullie namen de bijlage met alle maatregelen door en gaan akkoord met de inhoud.


Tot slot sommen we alle praktische info nog even op voor jullie:
- Kapoenen: 18/09 om 18u30 – 19/09 om 15u00 (mogen mondmasker meenemen)
- Welpen: 18/09 om 19u00 – 19/09 om 15u20 (mogen mondmasker meenemen)
- Wolven: 18/09 om 19u30 – 19/09 om 15u40 (mogen mondmasker meenemen)
- Jong-givers: 19/09 om 18u30 – 20/09 om 16u00 (nemen verplicht mondmasker mee)
- Givers: 19/09 om 19u00 – 20/09 om 16u20 (nemen verplicht mondmasker mee)
- Jin: 18/09 om 20u00 – 20/09 om 16u40 (nemen verplicht mondmasker mee)


Hopelijk tot snel! Wij staan alvast paraat, zoals dat echte scouts betaamt!
Stevige linker(elleboog)
De leiding van scouts Thomas